Carl Stanley

Carl Stanley - Ärligt talat

Carl Stanley har redan som 20-åring etablerat sig som svensk humors stora framtidslöfte. Det senaste året har han utsetts till Årets nykomling på Svenska Standupgalan, gjort hela 232 standup-gig, haft flera miljoner visningar för sina komiska vloggar och etablerat sig som den yngsta panelmedlemmen någonsin i TV4:s “Parlamentet”. Nu är han redo för nästa steg – hans första soloföreställning – "Ärligt talat”. Det blir renodlad standup med skruvade reflektioner om allt från rasistiska släktingar till förhudsoperationer. Support på turnén är Marcus Berggren (Tankesmedjan).

Carl Stanley fick sitt publika genombrott när han la ut vloggen "Sverige är fullt!” i sina kanaler i början av 2016. I klippet gick han runt i ett ganska folktomt Stockholm och försökte med allvarlig ton hitta den "systemkollaps” som det talades så mycket om vid den tiden. Kort efter att videon publicerats hade den två miljoner visningar. Därefter har Carl Stanleys utveckling gått spikrakt uppåt.

Han intensifierade under 2016 sitt turnerande på standup-klubbar för att finslipa sitt material och lära sig hantverket. Enbart i fjol genomförde han hela 232 gig runt om i landet och har på kort tid etablerat en säkerhet och självklarhet på scen.

Satsningen bar frukt. Hösten 2016 utsågs han till Årets nykomling på Svenska Standupgalan med motiveringen “med frenesi som en mindre armé har han den senaste tiden börjat klättra upp för berget standup och inom några år är han säkert herre på täppan”. Kort därefter blev han dessutom, 19 år gammal, den yngsta panelmedlemmen någonsin i TV4:s “Parlamentet”.

Nu är det dags för Carl Stanleys nästa steg med hans första soloföreställning "Ärligt talat”.

– Det är renodlad standup. Jag tar helt enkelt upp det jag tycker är roligt och det senaste året har det handlat ganska mycket om skillnaderna som jag märkte när jag flyttade till Stockholm och om att se min hemort Helsingborg, min släkt och mina vänner på lite avstånd. Jag kommer ta upp allt det jag gillar med Skåne, men självklart även rasismen och de andra dumheterna, säger Carl Stanley.

Marcus Berggren följer med som support på "Ärligt talat”-turnén. Marcus är programledare i Tankesmedjan i P3 och skriver för Nöjesguiden. Dessutom gör han podcasten Tombola tillsammans med Carl Stanley.

www.carlstanley.se
En skam för sverige

En skam för Sverige 2

2013 hade Magnus Betnér och Soran Ismail premiär med "En skam för Sverige". Den gemensamma turnén såldes ut över hela landet, hyllades i media och utsågs till "Årets föreställning" på Svenska standup-galan. Nu är de tillbaka med den fristående uppföljaren "En skam för Sverige 2”.

I "En skam för Sverige 2” delar två av Sveriges främsta komiker och samhällsskildrare återigen scen för att ge sin syn på samtiden. I sitt nya material dissekerar Magnus Betnér och Soran Ismail de kränkta människornas tidsålder. Duon ger sig i kast med politik, fördomar, religion, pk-ängslighet, medier, Facebook-människor och blodpudding. Dessutom gör de för första gången en gemensam mellanakt som improviseras fram varje kväll.

De vassa och satiriska samhällsbetraktelserna går som en röd tråd genom föreställningen, oavsett om de levereras av den intensiva Magnus Betnér eller den underfundiga Soran Ismail. Tillsammans skildrar de träffsäkert Sverige 2016. "En skam för Sverige 2” kommer inte lämna någon oberörd.

www.enskam.se
Historiens berså

Historiens berså

Tillhör du dem som tror att Marie-Antoniette tyckte att de fattiga skulle äta kakor och att Mussolini fick tågen att gå i tid? Nyfiken på hur kaffet skapade upplysningstiden och eftermiddagen då Churchill räddade världen? Tänker du att den spanska inkvisitionen bara är en Monty Python-sketch och att Napoleon mest är en bakelse? Blandar du ihop trettioåriga kriget med hundraårskriget? Du kanske till och med tror att hundraårskriget varade i hundra år? Handen på hjärtat, du vet inte ens vilka de stridande parterna var, eller hur?

Nu slår sig författaren Johan Norberg och vardagsbetraktaren Pär Nordfors samman för att täppa till dina kunskapsluckor i historia med en pedagogisk och humoristisk podcast, inspelad inför livepublik.

Den 25 februari och 16 mars 2016 gör de om Maximteatern i Stockholm till ett inrökt sekelskiftesbibliotek där fyra avsnitt av podden spelas in per kväll. Det är här historien äntligen blir begriplig och myterna du fallit för spräcks.

Två unika kvällar, med kunskap, lärdom och lustighet, och de bästa och de näst bästa historierna ur mänsklighetens historia. På upptäcktsfärd i bersån, med glimten i ögat och syltlöken i martinin.

www.historiensbersa.se
Nisse Hallberg

Nisse Hallberg - "Jag är sjuk"

Vad händer med en komiker som inser att han har ett av sina bästa framträdanden i Tingsrätten? Är det dags att lämna sin terapeut när denna ber sin patient om hjälp med sin hypokondri? Och går det ens att göra en stand up-föreställning utan något som helst djup?

I föreställningen "Jag är sjuk" berättar Nisse Hallberg bl.a. hur man med alkohol botar de fel som läkarna vare sig kan bevisa eller ens tro på, och hur det kommer sig att Stålmannen Christopher Reeve är gladare än någonsin efter att ha brutit huvudet.

Komikern Nisse Hallberg har på kort tid etablerat sig som en av de mest anmärkningsvärda och originella komikerna i Sverige. Hans stil har beskrivits som organisk och flytande, och hans energi och framtoning på scenen är det få som kan matcha. Nu ger han sig ut på sin första soloturné ”Jag är sjuk”, föreställningen som skildrar en person med grov hypokondri som lyckats få, eller i alla fall tro sig ha fått, alla fysiska och psykiska sjukdomar som det går att stava till.

"Jag är sjuk" är en föreställning om rädslor och ångest utan någon som helst substans.

Nisse vann 2015 utmärkelsen ”Årets nykomling” på Svenska stand up-galan med motiveringen, ”En diamant av naturlig rolighet. De senaste åren har han välförtjänt fått en stor skara beundrare. Humor med den här sortens autenticitet är som ljuv jazz för själen.”

David Sundin är support.

wwww.nissehallberg.se
Kristoffer

Kristoffer Appelquist är död

”Kristoffer Appelquist anses vara en av vår tids mest folkkära komiker. Idag är det precis fem år sedan han gick bort. Han hade en lång och krokig karriär bakom sig, som slutade i vad många skulle beskriva med en storm. Ett ljus som brann i båda ändar men också en själ som brann för sitt livsverk - att ge publiken precis allt. Ikväll ska vi få se hans allra sista föreställning som spelades in en vårkväll för sju år sedan..”

Så börjar komikern Kristoffer Appelquist senaste föreställning. Efter att ha behandlat ämnet ”Krig” i föreställningen med samma namn och individens ansvar för sitt eget liv i ”Drömmen om Amerika” ger han sig nu på det nattsvarta ämnet döden. Döden i allmänhet och sin egen död i synnerhet.

Föreställningen har premiär den 27 februari på Maximteatern i Stockholm och fortsätter sedan ut på turné i hela landet under våren 2015.

www.kristofferappelquistärdöd.se
Work in progress

Work in progress

Magnus Betnér åker på nytt ut på turné genom Sverige med helt nyskrivet material. Work in Progress är en brittisk företeelse som innebär att komikern jobbar fram nästa stora arena-turné från scen.

Ingen svensk komiker har varit piggare på att testa nya grepp och ligga i framkant för standups utveckling än Magnus Betnér. Ingen svensk komiker har jobbat mer på en brittisk, men även en internationell, arena. Och ingen svensk komiker har tidigare satt upp en work ni progress-turné genom Sverige.

www.workinprogressbetner.se

KONTAKT & PRESS

HELENA SANDKLEF

helena@helenasandklef.se
+46 (0) 702 641 691

HELENA SANDKLEF PRODUKTION
KIRUNAGATAN 46
162 68 VÄLLINGBY

INTEGRITETSPOLICY
Kreera web&design